..::||kenape.kan??||::..

luahan isi hati aku tuk sepanjang minggu nih~~

kenape kan??....ada orang tuh mesti nk blagak baek dpan org
kenape kan??....ada orang tuh pantang nmpak awek cun, mesti nk usha
kenape kan??....ada orang tuh bajet die manusia paling kacak dlam dunia
kenape kan??....ada orang tuh dah nasihat pon xmo sedar2 diri
kenape kan??....ada orang tuh suke sgt poyo kat klas
kenape kan??....ada orang tuh suke wat lawak time org len tgh serius
kenape kan??....ada orang tuh suke sgt jadik manusia malas
kenape kan??....ada orang tuh suke mntak pelempang free
kenape kan??....ada orang tuh............suke nk emo2 kat blog sendirik....ngeee~~ = )


suspek utama 'ada orang tuh'


sekian terima kasih..
Read more..

..::||tag.kambing.gurun|||::..

zzz....apsal la aku kna tag....xtau pon ade bdak gile men benda nih lg...

[1] 3 Names in your inbox cellphone
~ aja, asip, am

[2] Your main ringtone?

~nocturnal - nokia tune

[3] What U did at 12 last night?
~tgh baca note sadm

[4] Who was the last person U went out with? Where?
~am n paam, tgk harry potter kt square 1

[5] The color of T-shirt you're wearing now?
~putih belang oren

[6] The last thing you did?
~jawab soklan no 5

[7] 3 of your everyday favourite items?

~laptop
~broadband
~sony mp3 aku

[8] The color of your bedroom
~putih dengan mural yg dlukis anak buah aku

[9] How much money in your wallet now?
~RM16

[10] Your favourite song?
~Kim Yeo Hee - Geek in the Pink(jason mraz cover)

[11] What will you do next wekend?
~karok ngan bob

[12] When was the last time U saw Ur Mum?
~smalam kat umah atok

[13] Where is she now?
~umah atok kot

[14] When was the last time you talked to your parents?
~pagi td

[15] Who is the last person that texted U?
~aja

[16] Where did U have your dinner last night?
~pak tam char kuey teow

[17] The last suprise you got?
~hmmm...tah xde kot...last surprise dkat stahun lpas, nk tau bace blog aku..(huhu pndai x aku promote suh bce)

[18] Last thing U borrowed from ur friends?
~pmadam....2 pon dah pulang rasenya

[19] Who is ur BF/GF or husband/wife
~aya toujou...huhu, sape2 yg tau jgn gelak lbeh2...

[20] What do you feel now?
~sejuk, cuz aku lpak kt lib nih

[21] Wanna share with who?
~sape2 yg rase panas

[22] Who knows ur secret?
~hurm..somebody who can be trusted..

[23] They keep ur secret?
~wallahualam..hopefully they can keep it..

[24] Are you angry with someone?
~marah x, bengang 2 ye kot

[25] What do you order at McD?
~
Spicy Chicken McDeluxe 

[26] The last time you felt so sad?
~11/7/2010

[27] What is your wish for tomorrow?
~dpat jwab sadm dengan cemerlang, gemilang dan terbilang

[28] Who will U tag next?
~aku rase aku nk tag bdak2 uthm plak
Read more..

..::|beku.tepu.lesu||::..

sbnanya entry ni aku ptot tulis 3 ari yg lpas, tp mud xde, so asyik tangguh2 je la...tetiba tgh stadi sorg2 kt bilik iqra' ni rasa kebekuan dan ketepuan tuh membuak2, so aku decide nk posting blog kjap...huhu...kejap ke?nk upload gambo dah 5 mnt, nk taip dah 5 mnit nk edit2, dah 5 mnit lagi, aku dok mrapu2 taip2 nih pon dah bzir bape saat dah...

beku, tepu dan lesu....mengapakah ini sume blaku?beku sbb lib kat sni mmg sjuk, tepu cuz sbjek2 yg memerlukan daya ingatan yang telah mncabar mindaku, lesu cuz dah x larat dah nk mnatap note2 aku yg sgt la x mnarik...so bile 3 benda nih dah bgabung, kputusan yg diambil adalah sgt mudah...dgn hanya satu ayat dapat mengubah segala galanya "jom tgk wayang", disini aku nk mngucapkan ribuan time kasih pada geng2 yang memahami taraf stress aku pada waktu tersebut..dengan tanpa segan silunya, ktorg pon dok bjalan2 kat bandar...p bli tiket, wyang start kol 3.30 plak, so ktorg mmbazirkan mase dengan mengusha2 kawasan psekitaran, dah la ade sale time tuh, seb baek aku x bawak duit yg bnyak, klau x sure dah shopping dah..ape2 pun harry potter mmg bez, dpat la mngubati kekecewaan aku time tgk half blood prince, x sabo lak nk tggu deathly hallows part 2..abeh wyang ktorg p mekdee, kfc...mmg operasi nk memenuhkan prut agaknya..papepon mmg enjoy...next time kite g lagi~~

*SNAP*SNAP*SNAP


Harry Potter and The Deathly Hallows


posing yang langsung x mnarik


huhu...tiket tuh ade 3 maksudnye g 3 org je la..


saje nk bgtau aku ade slipar bru...


rapunzel punye promo...cam bez gak tgk trailer die..


suspek2 yang mmbawa aku ke lembah x stadi

okeh, tamat sudah jalan2...time 2 focus back on my paper, pada sumer yg akan mnjalani final exam, aku ucapkan smuga dapat mnjawab soklan dgn cmerlang, jgn cuai, tawakal bnyak2 n last skali hope u all dapat result yg mmbanggakan...aku??tahla, smngat aku dah ckup down dah, dgn c.mark yg tah hape hape tah ditambah ngan lecturer yg kemut x moh bg skop final, ditolak dengan mase2 yg aku gune tuk tulis entry nih, dibahagi dengan time aku dating ngan miss tan.....das, didarab lak dgn waktu aku enjoy, mkan, tdo sume, kuase due plak ngan subjek kena bar, same dengan pulun je la sehabis baek n hope dpat result yg mmuaskan...huhu


rajin tol dak nih kan?huhu (saje x mo tnjuk gambo ngan rmbut bru, nanti korg ktuk)


hasil yg aku dapat bler dah xmampu bca note sadm tuh
Read more..

..::||mengimbau.kenangan.silam||::..

huhuhu...tgh tensyen2 pkir psal final exam...tetibe jek tbukak la cter benda2 fenomena yg pnah dlakukan time zaman kanak2 mse tgah2 lpak mkan kat kdai tdi ...bler ingat2 balik rase nk gelak pon ade, mana taknye, ingatkan kt BP jek bdak2 camtuh, rupa2nya, hampir satu malaysia prangai knak2 era 80-an lbeh kurang jek...kan?kan?kan...


paling xleh lupe time kite kanak2, time skola mesti ade musim bdak2 nih rajin bli pemadam...yang pasti, bukan tuk wat pmbetulan or yg sewaktu dengannya...cikgu yg jaga koop pon jadik plik smpai x ckup stok pemadam..time waktu pertukaran kelas or time rehat, sure akan diisi dengan aktiviti men lawan pemadam, n then sape yg menang leh simpan pemadam lawan...ingat lagi time tuh aku ade simpan satu pencilbox penuh pemadam, yela...aku kan anak cikgu pnolong kanan, kat blik ayah aku, bnyak la koleksi pemadam2...huhu, paling xleh lupe ade sorg budak ni repot cikgu cuz pmadam feveret a.k.a yg dipercayai btuah cuz pling bnyak bg kmenangan kena amek lpas kalah men...abeh kena ceramah...




satu lagi fenomena time zaman skola ialah kete dash yankuro, aku pnye kete of coz la super emperor, siap modify enjin la, body la...konon kasik power la, time nih, sanggup mnangis dengan prasaan x tau malu mntak mama blikan enjin tamiya..pastu, bkak enjin 2 bubuh minyak plincir...time ni mmg sume tunjuk bakat jadik mekanik...time kat skool plak, oleh krana xde litar, men kat longkang yg kering..huhu, ingat lagi kete aku pnah telajak msuk bhgian blopak...pnah gak kantoi ngan cikgu, kena rampas...tapi time balik skola leh mntak balik kat cikgu..

time skool dlu mana la ktorg mampu nk bli gameboy, so nk gak rasa pegang mainan elektronik, ktorg bli la digimon, digimon nih siap ade ver. lagi.....ver1 smpai 4 klau x slap...siap ade buku guidance kot camne nk dpat digimon2 bez..x pyah mandikan la, x yah bg makan la...pling bez skali, laga2kan syiling kat besi die tuk dpat digimon bentuk telur...pastuh time lwan pon ade gak teknik2 tekan die...hahaha


yg 2 bru mainan2 yg fenomena, x msuk lagi mainan2 tradisi...polis sentri 2 mmg of coz la xlupe, klau bole tiap kali pas mkan rehat sume pakat rmai2 g padang men keja2..x ckup ngan polis sentri, ktorg men lam galah a.k.a galah panjang lak..pendek kate, klau lpas rehat tuh baju dak2 llaki mmg basah ngan peluh la..klau yg llaki men aktiviti2 lasak, pompuan lak tkenal ngan men cepeh, batu seremban, lompat getah (zero point) n ting2...eleh kekadang dak llaki pon ikot same gak join diorg men..

time kite dlu mana ade bleach, naruto sume...katun paling fenomena time tuh kalau ikutkan aku ialah tomatoman...huhu, tiap2 petang x leh miss, abeh je p skola agama msti sggah umah atuk tgk cter nih, siap brebut ngan mama lagi nk tgk cerita kat tv..pastuh tpat kul 6 lak tgk cter kungfu cina...katun2 len yg dilayan time nih...pokemon, doraemon(siap majok lg ngan ayah suh p solat maghrib), transformer, thundercats n yg pling terbaek mghty morphin power ranger, siap brebut nk jadik ranger merah..ade lg kot katun2 len...tp x ingat dah...
thunder..thunder...thundercats!!


to..to..tomato man!!
benda pling syok skali time budak2 of coz la raye...kekadang smpai x tdo malam pk nk braye umah sape esoknya...kekadang p umah tuh smpai dua tiga kali cuz die bg 50sen...dlu 50 sen besar kot nilai, leh lpas mkan mihun sup ngan air oren...lagi bez time mlam2 dkat raye, ikut p traweh tp g maen bkan2 ngan dak2 nih, pling x leh lupe, pnah men smbunyik2 pastu smbunyik kat lubang kubur...pastu sendirik masuk sendirik takut, hahaha...


huhu...klau ikotkan bnyak lg kot kenangan time skola dlu yg klau kite tgk zaman skarang ni takde...mana ade dak2 zaman skarang yg baye kite dlu men benda2 nih...skrang nih sume era "jom cs" xpon "jom dota" pling cikai pon "lai fifa", n then bile kalah maki2 cam org giler, xde sporrtmanship langsung, men x pnah improve pon, wat habis duit je g cc..nk wt cmne kan..skarang nih dak2 dah maju, ank buah aku yg umo 4 tahun pon reti guna komputer, adik mmber aku umo 10 tahun dah bwak enset p skola...



bergambar kat SK Seri Puleh

okeh, ckup smpai disini..bnyak lg kot knagan tyme zaman skola dlu...tp ckup ar smpai sni je wat mse nih...nyte...


p/s : jom lyan lgu tomatoman dlu...rindu nk dgr lagu tuh..

Read more..

..::||blog.editing||::..

Read more..

..::||suami.programmer||::..


Sebelum anda memutuskan untuk berkahwin dengan seorang "programmer", anda perlu pikir dengan semasak-masaknya dulu sebelum anda menyesal dikemudian hari.

Ini adalah contoh daripada seorang hamba Allah yang mengadu pada mengenai hubungan dia dan si suami, seorang programmer setiap hari..................

Suami: (Setelah balik lewat dari pejabat) "Selamat malam sayang, sekarang saya logged in."
Isteri: Abang ada beli tak barang yang saya pesan tadi?

Suami: Bad command or filename.

Isteri: Tapi kan ke saya dah call abang pagi tadi kat pejabat suruh abang beli!
Suami: Errorneous syntax. Abort?

Isteri: Ish. Abang nih, takkan itu pon tak ingat? Hahaa..... Abang kata tadi dalam telefon nak beli tv? Mana dia?
Suami: Variable not found...

Isteri: Abang nih memang tak bole harap la. Bak kad kredit abang. biar saya pergi belikan dan shopping barang dapur sekali.
Suami: Sharing Violation. Access denied...

Isteri: Abang ni tak sayang saya ke? abang lebih sayang komputer abang tu dari saya. Saya tak tahan la kalau macam ni selalu.
Suami: Too many parameters...

Isteri: Saya menyesal pilih abang sebagai suami saya. Harapkan muka je hensem.
Suami: Data type mismatch.

Isteri: Abang nih memang betul-betul tak berguna la.
Suami: It's by Default.

Isteri: Macamana pula dengan gaji abang?
Suami: File in use ... Try later.

Isteri: Kalau begitu, apa peranan saya disisi abang sebagai isteri?
Suami: Unknown Virus.



p/s : demmm~~~...jatuh market aku

Read more..

..::||umah.lepak2.dota||::..

huhuu...aku buhsan yg sangat mlampau..
walaupon spatutnye aku mentelaah pelajaran yang dah aku tggalkan lbih kurang 4 hari
tapi mood utk aku smbung stadi tu dah dibuang ke dalam tong sampah
ari ni aku lpak umah aku lg...ikutkan plan nk lpak kt kolej....tpi slepas ade benda men cak ba dgn aku..aku amek kputusan tuk lpak umah tok aku...lg la buhsan, so aku lpak le kat umah aku yg sunyi lg seram nih...huhuhu..

seb baek nk dijadikan cter tman sjati aku sjak skool dlu lpak sma2 dgn aku, tq ea asip a.k.a bulan menyepi(saje promote nme ko dlam blog aku)...well klau dah nma lpak tuh mmg harapan la nk bkak buku kan?(buku pon x bwk...)aktiviti utama ktorg adalah dota...pastu errrr....klao lapo msak kat dapo...n then wat le air teh stu teko...walaupon yg lpak cume dua org...tp tah nape..mlam ni prasaan kebuhsanan tuh membuak2 dalam diri...

buwahahaha...aku dah x tau nk tulis ape dah...err...haaa, aku dah ade awek bru...ngehehehehe~~sape yg tahu hal sbnar dbenarkan gelak puas2...sape yg tau 2 cube2 la cungkil hal sbnar...pastu wat la muke seposen..

hmmm ape lagi ea?ujung tahun ni aku maybe trun kl cuz ade gathering ngan mmber2 rapat aku time diploma...huhu, happening la hendak2nye...x sabo pon ade...yg pasti duit aku mmg sure akan abes bnyak...lpak maybe dri 30 kot, n then mlam new year skodeng dak2 wat keje x snonoh kat klcc...hahaha...trok tol prngai..ok ar...xdek idea dah...nyte~~!!


asip tkejut beruk kena kandid

dotaraya

kaver macho


entiti misteri





Read more..

..::|| AT-10-TION ||::..


buhsan
buhsan
buhsan
buhsan
buhsan
buhsan
buhsan
buhsan
buhsan
sekian terima kasih
Read more..

buwehehehehehe~~~~(trademark glak aku yg bru)

ini adalah post pertama stlah 461 hari aku x mngepost ape2 cter, 461 hari kalau dikonvert ade la lbih kurang setahun, 3 bulan dan beberapa hari, stu tempoh mase yg leh kata sgguh lama, bnyak benda yg dah blaku dan akan aku kenang dalam mase aku x mgupdate, antaranya
  1. aku smbung degree balek ::UTHM::, nk wat cmne nk mntak ::UTM:: xdapat, pda geng2 DDC, sori weh sbb x dapat mnruskan perjuangan bersama korg.
  2. aku dapat housemate2 yang sempoi...bez2, thanks pa'am, am, zaidil, muiz, dol, akey, topek, zainal n nik cuz bsabo ngan kerenah aku yg cmneh... sorry ler klau ade gurauan yang melampau had laju..
  3. rumah aku smakin mnjadik kawasan penternakan haiwan liar a.k.a tikus, n kat dpan tuh leh wat pdang ragbi sbb rumput rampai dah beranak pinak..
  4. n yang paling aku sedih skali, my dad pulang ke rahmatullah dlam masa tuh gak, :: AL-FATIHAH wat arwah ayah aku :: ...11 Julai 2010...tarikh yang xkan aku lupe...2 hari pas befday ak..
sbnarnya bnyak lg pkara yg berlaku, suke duke, sng susah...tp biase la kan, bak kate org tue2 asam garam senario..k la, sbnrnya tgh stadi week ni n aku tgah mentelaah buku Computer Architecture yg setebal 700++ pg kt library UTHM...(huhu, bez woo stadi library neh)...30hb 11 aku akan stat final, wish me luck...

oleh krana aku lma x upload foto...so aku nk gak upload foto..
buwehehehee~~

muke carik idea nk posting blog

overnite d library bsame housem8 aku, musim submit project

sesi men tarik2 rambut ngan anak sdare aku..

saje jek snap gambo library

yg neh dri bilik beg

yg neh dri level 3

sesi amek gambo lpas settle wat muvee for sbject CNI

misi mustahak : tembak org, pdih gak kena 4, 5 das

nih geng2 dak sains comp

2 bkan peace tp gaya nk sumbat jari kat lobang idung org

Read more..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...