..::||DDCZone.top.follower.award||::..



Anda pernah datang blog http://ddczone.blogspot.com berapa kali dah? - jujur tow -

xingat la der, bnyak sgt dah kot...dlu tym aku jadik shareholder blog neh pon dkat 1000 page view dah aku klik blog neh


Blog yang paling best anda penah pergi? - sila share 2 link, lebih lagi bagus
gblog85.blogspot.com(blog tempat aku mnyedot)
wakarimasenlol.com(otaku blog)
satsugai.blogspot.com(haha...promote blog sendirik)


Selalu berapa lama anda nak update blog sendiri?.. ke biar berhabuk je..
x tentu..klau ade benda nak dtulis + ade mud nak tulis baru la tulis


Upload wallpaper desktop yang anda pakai sekarang..

ak wat extend desktop


main desktop

extended desktop


Wallpaper kat desktop yang anda upload ni kalau anda tengok  balik lawa x?
ok je kot, sbb aku tuka wallpaper sminggu skali...so xde la jemu tgk pix tuh


citer sket pasal wallpaper tu...
yang kiri tuh tgh tmbak pkai sniper..yg kanan tgh tembak pkai dslr


Ape blog follower anda yang paling best?..
ddczone...(saje bodek)


Apa pendapat anda pasal blog http://ddczone.blogspot.com/? - cadangan/komen/kutukan sahaja diterima.... hahaha
blog neh leh dapat award "update time cuti sem" or "blog paling lama bsawang" hhaahaha


Berikan sebab kenapa perlu datang ke blog anda?
saya tak cool, saya tak kacak, saya tak stylo....


Sila taged 3 member lain untuk tunjuk anda dapat award ni... hahahha...
errr...aku rasa 2 orang nih jek yg still aktif blogging

Read more..

..::||awek.maintenance.tinggi||::..



     Phenom II X4 965 - RM515
   +Gigabyte GA890GPA - RM509
   +Corsair X MS - RM230
   +Gigabyte aTi radeon HD6870 - RM840
   +AOC 23.0" - RM599
   +Power Supply + Casing + Cooling System - RM800
======================================
BAIK AKU LUPEKAN JE LA HAJAT AKU NEH
======================================
Read more..

..::||gudbye.my.lurve||::..




selamat tggal kekasihku
setelah sekian lama kita bersama
sampai hati kau tggalkan ku
setelah kucurah kasih sayang serta kesetiaan
akhirnya kau pergi juga
mungkin ini semua sudah ditakdirkan
x mengape..akan ku cari pengganti yang baru
mungkin mobo gigabyte n gphc card ati 6870 dapat mengubat duka dihati
hdisk 2 tera akan ku cari, bg mrawat jiwa yang pilu
amd phenom x6 dan kingston hyperx bagi menguatkan lagi cinta kita
biarlah dvd drive, casing dan hdisk lama mnjadi kenangan memori luka
selamat tinggal
huhuhuhu

p/s : sebagai pengajaran, walau cmne bez skalipon game yang korang tgh maen..off la pc kalau kilat tgah sabung mnyabung...klau x moh gak, cari la extension yg kalis kilat....
Read more..

..::||banana.fruit.two.times?||::..



sekadar gambar hiasan



setahun, dua bulan, 12 hari yang lalu
bsamaan dengan 10,512 jam yang lepas
aku ade tulis satu note kat fb aku


________________________________________________


4 hari lpas...


**bzzzzttt**bzzztt*
hphone aku wat tarian dangdut dalam poket time aku ngah men DotA...

ops dapat msg la plak, time tgh gb kat mid lane

mesej tuh lbey kurang:
Gadis A :
"it's a sad love story - A girl had a cancer n had only 30 days to live. She liked a guy working...blaa...blaa...blaa~~~

(aku mlas nk cter psal aku rsa korg pon pnah dapat gak msej2 cmnih dri KAWAN2 anda...ingin saya tegaskan di sini KAWAN2...dan bile aku kate KAWAN tuh mestila yang berlainan jantina cuz xkan ar mmbr laki nk anto msg camnih kat llaki...gay btol??!!)

ending die awek tuh mati, llaki tuh idop, tpi dua2 suke sama suke cume x taw(kononnye moral die confess la sblom tlambat)...

Aku :
weeeh...aku suke kat ko sbnarnye

Gadis A :
x yah nk wat lawak ngan aku

Aku :
lawak ape plak?aku siriuz ni, da ko kate confess sblom tlambat, kang ko mati x sempat lak..

Gadis A :
aku suro ko cakap kat awek ko la mengong

Aku :
tapi aku x de awek, siyez doe aku suke kat ko nih, bole la jadik awek aku

Gadis A:
eee..gedik ar ko nih aku men2 je..

Aku :
aku kisah ape...mmg btol aku suka ko sjak dlu, aku rebut pluang jek nk bgtau kat ko...so bole x?

***************************************
die x reply tros dah mesej tuh, aku pikir baek jek, die abeh kredit...hahaha, taw pon cuak...moral of the story, sblom anto mesej2 cmtuh pikir2 la dlu ko nk anto kat sape...hahaha...satu lagi moral, jgn kaco time aku men dota, lg2 klau time saat genting yg mnyebabkan aku tbunuh..^_^





________________________________________________

kenapekah aku menulis entri sedemikian?
adekah kerana aku nk ,mengimbau kenangan silam?
ohh tidak sama skali, dua kali pon bukan, ape tah lagi 3..
ter'copy'nye cter tsbut adalah krana smalam aku wat benda yg sama
tapi kite kena ingat ye pembaca2 sekalian
meskipon kite wat benda yang sama
tapi pada insan yang berlainan
kemungkinan hasil yang kita dapat adalah berbeza

kali nih, reply yang aku dapat wat aku rasa bsalah
"hehe, thanks...sya pon ske awk gak....bla..bla..bla.."(the rest is omitted)
kali nih aku plak yang x reply msg tuh
hope dia bpikiran +ve bahawa aku dah ttido atau sbgainya
bkan x nak reply, tapi bnyak sgt persoalan bmain d pale hotak
mcam mana aku nk reply msg tuh?
patut ke aku btrus terang ngan die?
agak2 ape laa reaksi dak 2 bila tau aku mlawak??
ke agaknye die pon mlawak ngan aku??
apekah tindakan yang sewajarnya aku amek??

hatttoiii...jadikan la pengajaran
jangan sesekali wat maen2 soal ati dan prasaan neh
dah kena cam aku nanti kan susah
renung2kan dan selamat beramal

Read more..

..::||kegagalan||::..


setiap manusia mesti pernah rase kegagalan
sape x pnah rasa kegagalan dalam hidup 2 maybe die bukan manusia
tapi setiap kegagalan harus dihayati
sebab kita gagal tidak bersebab

kena renung balik kenapa kita gagal
maybe usaha tak cukup
maybe fokus tak cukup
maybe amal tak cukup
maybe.....it's maybelline

tapi kite jangan putus asa
hidup kena terus
hidup ibarat roda
bumi itu bulat

kenapa aku tulis entri neh
sebab aku tengah alami kegagalan
gagal tuk carik idea tulis entri best2
gagal mencapai target utk sem lpas
gagal ingat kat mane aku ltak hp aku smalam
mase aku tulis entri nih tadi, aku gagal resize pix sampai kcau blog page aku
aku juga gagal tuk menghilangkan sakit kpale aku

sbut pasal sakit kepala neh
dari kelmarin aku sakit kepala kot
time siang ok jek(errr....x le ok sgt, tapi ok la)
tapi bila malam menjelang je...hattooiii
sakit kepala pon x tau nih
perlu aku g klinik?
rase nya x perlu kan??!!
cam ngade2 plak

okeh..aku dah gagal tok mencarik idea penulisan
sebelom tenet aku gagal bfungsi
aku klik button publish post
naseb baek x gagal tekan







Read more..

..::||blog.loading.time||::..


ngeee~~
nmpak sgat kan aku pnye blog berat gile
dan nampak sgt aku x de keje wat menatang alah ni
dan makin la tnampak bahawa aku xde idea nk tulis blog
kite usha jap ape yg wat blog aku brat smpa 13 saat nk load page



dan pemenangnya adalah...jeng3

NUFFNANG!!!!!

tahniah, anda tsenarai sbgai aps paling lmbat nak load
10.3 saat ko amek smata2 nk load iklan?
camner la nk promote product...huhu
seb baek aku x buh video ngan lagu2 autostart
kalau x mau setahun setengah nak load page aku nih...
Read more..

..::||winter.anime.review||::..

huhu...anime tuk season neh dah mula mnutupkan tirai..
antara anime2 yang dah end utk season neh...(yang aku layan je la)
  1. sora no otoshimono forte
  2. ore no imouto konna kawai wake ganai(OreImo)
  3. densetsu no yuusha no densetsu
  4. emu2
  5. hyakka ryouran samurai girls
untuk sora no otoshimono, pasnih die kuar muvee plak..maybe die akan amek arc hiyori kot
OreImo plak pasnih kuar 4 ova
densetsu no yuusha plak akan kuar season 2, dai densetsu no yuusha no densetsu, maybe summer pnye kot



winter draft pon dah kuar dah, tpi cam x bape bez je list anime season depan
antara yang maybe aku akan layan
  1. beelzebub(manga die bez)
  2. infinite stratos...cuz mecha anime
  3. freezing(pon sbb aku lyan manga die)
  4. onichan no koto nanka zenzen suki janai (manga gak)
  5. kimi no todoke(sbb aku tgk 1st season die)
tapi winter nih kuar anime muvee n OVA bez
  1. bleach - jigoku-hen
  2. break blade 5th muvee
  3. queens blade
  4. baka to tesuto
  5. kara no kyoukai(erk...bkan dah abeh ke muvee die neh?)
  6. angel beats
  7. kurenai
p/s : well, x truja langsung nk tggu cuz x bape nk bez....huhuhu
Read more..

..::||photo.fb.header||::..


well aku tau ramai x suke fb yg baru
leceh la, semak la ape laa..
tapi dalam hidup kita x lari dari prubahan
so, kita kena pandai adapt ngan prubahan
so untuk ilangkan rasa x bez tuh
jom kite wat benda2 x bpekdah kat fb
salah satunya adalah tukar tagged photo kat profile korang

so untuk wat benda neh:

  1. bkak app picture editing...klau x de sgt pkai paint pon bleh...tp leceh laa, nk mudah pkai photoshop
  2. load gambo yang korang nak jadikkan header
  3. crop pix tsebut jadik 485x68 pixel
  4. crop lagi pix tuh jadik 5 bahagian, each pix resolution 97x68
  5. load 5 pix tuh dalam fb korang
  6. tag gambo tuh dalam keadaan terlabik(gambo last tag 1st skali, gambo yg 1st tag last skali) mcam stack laa kan...LIFO last in first out...semberono je aku
  7. siap...bkak profile korang n hayati hasil keje korang tuh...



wallpaper yang jadik mangsa aku


edit n crop pkai photoshop


upload and tag kt fb
Read more..

..::||tag.niza||::..

Rules and Regulation :

firstly , if you've been tagged , you must write yours answer in your own blog and replace any question that you dislike with a new , original question . secondly , tag eight people .don't refuse to do that , don't tag people who tagged you .



1 . who sleeps in bed next to you ?
asip asyraf yg x reti2 nk balek umah..hahah

2. do you ever lied to a boyfriend/girlfriend to get out of somethings ?
pnah kot...sape soh kuat sgt jeles

3 . what kind of kuih raya did you make ?
muke aku ade gaya seorg pmbuat kuih ke?

4 . best day of the week ?
jumaat - penghulu segala hari

5 . what's really creepy ?
labah2 sebesar tapak tangan bjalan atas muke aku

6 . what's your current fandom / obsession / addiction ?
game n anime

7 . what are the colour of your baju raya ?
purple

8 . what did you eat for break fast today ?
roti cicah teh susu 

9 . what is your aim for this semester ?
haihzzzzz

10 . what was the last things you bought ?
topup

11 . what was the cuttest thing you've seen recently ?
pix cosplayer

12 . does the cute things affect your mood ?
bgantung pada situasi

13 . what is your zodiac sign ?
ketam

14 . do you want to learn other skills ?
yup

15 . 5 things you can't live without ?
otak
jantung
paru2
jasad
roh

16 . if you could meet anyone now , who would you meet
tah...xtlintas sape2 pon

17 . what's somethings you'd to say to someone right now ?
fark off

18 . what are you looking forward to ?
naek sem

19 . say something to the person who tagged you ?
aku x moh jadik penyebar pnyakit bjangkit neh
Read more..

..::||damai.yang.hilang||::..

bukan lagu nowseeheart
bukan lagu amuk
bukan jugak seekor binatang peliharaan bernama damai
apatah lagi sejenis barangan kesihatan untuk kegunaan sakit2 dalaman jenama damai
tapi satu kisah realiti bkaitan dengan mood aku

hari ni, aku rasa 'hot' sesangat
pagi tadi dah ar p pjbat pendaftar, pendaftar xde
pg ftmm lak dekan tgah ade program
balek2 saje nk usha result kat smap
sume result plak 2 nk kuar tym 2
walaupon bkan result rasmi tapi mmg wat sakit hati ar
klau nk digambarkan prasaan aku ari nih
"ibarat pegi pjabt pendaftar n ftmm xde tujuan, balik2 tgk result sampah"

aku mmg rasa x puas hati
untuk final nih, aku leh kate start stadi agak awal kot
(nk dibanding ngan mmber2 aku yg len la)
tp time final tbe2 rasa cam x blaja pape slama satu sem..
adekah kerana soklan susah?
xde kot, bg aku soklan2 die agak direct klau nk dibandingkan ngan tym aku diploma dlu
so, spatutnya xde msalah tuk aku jwab
tp ntah knapa......aku blank mase pngawas bg signal start
adekah kerana aku telah tlalu lalai?
yg nih aku stuju, aku akui aku mmg sgt lalai sem nih
bnyak tido, bnyak men, bnyak bjalan...kurang stadi
stadi pon tym sbulan b4 exam


terima kasih wahai resultku yg hampeh


ape-apepon aku trima result aku dengan prasaan yg hampeh
xpe la, maybe ade hikmah aku dpat result camni
bak kata orang, "jodoh ptemuan, ajal maut di tangan tuhan...kita cuma mrancang, tuhan yg mnentukan"
mungkin dengan dapat result camni aku tsedar dari lamunan mimpi (ceh..harapan laa ko nak sedar)
mungkin dengan result cmnih aku akan dapat result yang cemerlang lpas2 nih (helooo???ko sdar ke x?)
mungkin dengan result camni aku dapat mngurangkan kepoyoan aku (yg ni aku stuju)
Read more..

..::||mood.cuti.melanda||::.

aku sedang memasuki mode cuti
apekah definisi cuti bagi jiwa raga aku :
  1. jalan jalan bsama family
  2. lpak bsama member
  3. gaming tanpa henti
  4. anime n muvee spanjang hari
  5. tidur sepuas hati
cuti ni leh kate aku mggunakan sebaik mungkin
apetah lagi ade mmber aku yg lpak kat umah aku
btw, dak housemate aku pon lpak umah aku kejap
tidur satu malam je, bru je abes g kem kat mersing
so total yg mghuni umah aku smalam ialah 4 org...
mmg agak crowded ar blik aku
soh tdo kat blik atas x mo...padan muke
dah la bilik aku ni paling kemas dalam dunia

aktiviti tuk aku tym cuti dah bkurangan sebanyak dua
first skali, x leh dah nk men snap2 pkai dslr cuz tuan die dah bwak blek
kirenya smalam last day aku men snap2 la pkai cam die
yg kdua plak, xleh nk mlayan muvee yg pnat aku kumpul slama stu sem kat uthm
cuz hdisk aku tetiba mendemamkan dirinya...
DAMN U SEAGATE REPLICA SERIAL NUMBER 2GJ12DQD!!


kite men snap puas2 dlu sblum pulangkan kat tuan die


aku x tau ape motif aku amek gambo bunga kering nih


sarang burung kat sblah umah aku


pokok bunga kertas yg dah mnimbun tggi kat sblah umah


pagi tadi plak kena ikut family aku pegi bangunan gunasama 
ini sume sbb kes pmbahagian harta pusaka nenek aku
aku pon x paham citenya cmne, tapi sptutnya dah settle dah benda ni ngan pak su aku
n then rupanya arwah ayah aku ade wat permohonan gak pjabat tanah
x tau pon cter sbnar, tp ikut je la kan cuz hal family
tapi x settle pon cuz pak su aku xde kat bp, ksimpulannya kena tunda plak
settle je hal kat situ, abg aku blanje makan asam pedas kpala ikan dkat seberang rex
boleh tahan gak la die punye perasaan..



bangunan gunasama batu pahat


sbuk jek akak aku interframe


aku x paham ape kaitan tutup tingkap dengan
jimatkan tenaga letrik(tulisan merah bground putih)
\

sampai jek umah, housemate2 aku sume dah siap2
ingatkan nak balik tros, tapi rupanya nk g tgk wayang
(yg balik tros pas wayang am sorg jek)
xpe ar, xmo ikut, sian lak mmber aku yg sorg lagi dok kat umah
seb baek diorg cakap cter x bez
kul 8.30 malam topek ngan muiz plak blah

pas dinner, aku n asip dserang rase buhsan yg amat sgt
so ktorg pon tros p pusat snuker G2
tapi tahap kepenuhan yang mlampau mnyebabkan aku rasa buhsan mnunggu
so ktorang g la port snuker 'snyi sepi' depan parit sumarto
wlaupon table bnyak kosong, tapi cue die amatla bez
dah la x stret...ade yg pcah plak tuh
xpe la...janji dapat lpas gian men snuker
lama kot xmen ngan mamat neh...



dak asip yang kena kandid


snap time


turn aku plak break...result akhir aku kalah tiga2 set..xcun langsung men



Read more..

..::||kenape.suke.sangat.cari.pasal??!!::||..

AKU BENGANG!!!!
bengang kat winsoft, bengang kat seagate yang paling penting
bengang kat diri sendirik yg sengal

untuk yang kedua kalinya, hdisk aku wat hal lagi
kenapa ko suke sangat carik pasal dengan aku??
ko nk kena tukar skali lagi ke
msuk nih dah dua kali dia wat prob
dulu jadik winsoft ganti yg bru, tp kali nih nk mntak tukar pon xleh dah
why??sbb resit die aku x ingat ltak mana

huhu, tension2....dah la sume projek+esemen+lab aku sem nih dalam tuh
dengan pic2 aku sem nih
dengan muvee2 aku sem nih
dengan drama2 jepon n korea
dengan installer game
dengan backup member aku
dengan...macam2 dengan lagi la
dan dengan ini aku mengisytiharkan yang aku bengang
dengan ini juga aku x mo lg bli seagate
seagate mmg suke wat hdisk2 bermasalah ke?
(mesti ade yg nk kate "aku pkai ok jek?ko kot x reti jaga")
dlu hdisk seagate pc aku 2 kali kobong
come on la, x ingat lagi dlu kes 100k unit hdisk seagate 500gb dihantar balik
cuz mengalami masalah


aku : seagate ku yang sangat ku 'sayang', bole x jangan wat hal
seagate : xbole...xbole....nak gak ngade2, nk gak men rosak2..hahaha, padan muke

dah2 tutup cter psal hdisk mengong
ari nih men snap2 lagi
try amek gambo lpas ujan
n blaja ilmu bru
nk setting amek close up pics
tips die, lighting ok, iso rendahkan, shutter speed lajukan n aperture rendahkan
pastu pandai2 la setting jarak zoom sume..haha
suke2 ati aku je wat ajaran sesat kan?
nk wat cmne, budak xde ilmu kan
tpakse la guna kaedah cube jaya
blajo kat tenet pon x jadik2 je(terserlah ke'noob'an)


aku seorang yang buta tumbuh tumbuhan, so x tau nma saintifik pokok nih


diulangi sekali lagi...aku buta tumbuh tumbuhan


ini daun, daun ini lubang2, daun ini sudah x warna ijau


pliz jgn tanye nma tumbuhan ni gak


ini orkid


ini pisang


diulangi...ini pisang

Read more..

..::||senja.yang.gelap||::..


petang tdi men snap2 lagi guna dslr topek
suke2 ati aku je kan wat kamera tuh cam harta sendirik
tpi bez gak men menatang alah 2
walaupon aku setting men bantai jek
kena setting iso la, shutter speed la, aperture la..
aperture???ops slap eja...ape cer??huhuhu
walaupon setting men bantai, bnyak gak aku blajar td..
huhuhu..antaranya?klau iso makin rendah, cahaya makin kurg, but gambar lagi detail
aperture plak klau mkin rendah die punye distance tuk blur mningkat
n mcam2 lagi laa



try amek sunflare

testing setting len plak


umahku di kala senja

keadaan jalan di waktu senja

haha, yg nih aku try pkai iso 100...gelap kot

lagi skali snap gambar umah pkai iso rendah

xnmpak dah matahari

jadik wallpaper aku dah...huhuhu

Read more..

..::||home.sweet.home||::..

aku telah pulang..
setelah sekian lama aku bertapa kat perwira
akhirnya aku kembali ke pangkal jalan
kembali ke teratak ku yg usang ini
tidak lagi lupa daratan

housemate aku yang balik mula2 of coz la dak awam
dol, akey ngan paam
n then zainal ngan nik blek lbeh kurg je
am, muiz ngan topek plak ade prgrm kat mersing
zaidil ade kawad sispa...good luck weh kawad
mnang nanti blanje aku

tapi aku x dela teruja sangat nk balik pon
nak kate sbb umah dkat x jgk
cuz tyme dekat UTM dlu pon aku jenis jarang balek
knape?tuh aku x pasti..maybe aku lbih suke utk x tggal kat umah
mungkin juga aku nk mendownload pkai tenet free
menghabiskan bandwith kolej aje kan??..tapi..
ADE AKU KISAH??!!

mlam smalam smpat lagi lyan muvee smpai kol 5 pagi
am, muiz ngan topek patut ade meeting kat melewar
tapi sume wat derk jek
bgus3, camni la housemate sejati
prangai lebih kurang je sume
cuma aku jahat banyak laa
lpak2 layan muvee ngan am smpai kol 5 pg
pagi2 tuh bru la start pack brang, dah la bilik bsepah sungguh
pnat gak la nk kemas sorang2, zaidil plak ade latihan sispa
lbeh kurang kol 1 tuh aku pulang kunci kat opis n brambus, get lus, fut lus dari pwira


snap dlu gambo blik yg bru je abeh dikemas


smpai2 je baru aku prasan bnyak rupanye brang2 mmber aku kat umah
sume nk tumpang, maklumla umah dekat...tapi x kisah pon cuz mak aku pon bg green light
nanti kena re-organize balik la barang2 korang kat umah aku nih,
bselerak sgt kot...penuh dah satu pnjuru
kepada dak2 yg tumpang brang umah aku
kang papehal klau nk amek brang tuh roger2 la dlu k
takut aku xde kat umah plak nanti..
btw, paan aku pnjam monitor n altec ko
topek, aku td men snap2 gambo pkai kamera ko
ade heater, sape punye tah, aku pkai gak, mlas nk g msak air kat dapur



"kalau u all malas punya kaki kan...u sepak...sepak
itu kite panggil, rumah....tikus"
eric leong ver johan


erk, ni rumah ke...kawasan pmbuangan sampah?

malam nih umah ade aku ngan adek aku jek
baru je abeh spm, mak aku ajak dok umah atok
die xnk....nk lenjan game le tuh, mntang2 ar ade org sponsor monitor+woofer bez
cecah je kol 5 petang aku rase buhsan sangat2
tbe2 nampak beg bentuk petak warna itam atas meja aku
gegege...ade kamera d3100 topek laa!!!
ye aku akui, aku mmg jakun
xpnah kot tangkap2 gambar pkai kamera mahal..hahaha
so aku pon mraya la kat laman umah aku, tangkap gambar psekitaran
tapi dok belek2 setting die agak susah gak
last2 aku men tibai jek setting die..hahaha



teratak usang di tepi jalan


try dari angle len plak


men bedal jek snap


orkid mak aku


pokok tepi jalan umah aku


tempayan huduh pon nk amek gak ke?


try wat close up, tp x reti nk set fokus


satu2nya ilmu yg aku blajar ngan pro mase shooting cni
try aplikasikan plak, tp x jadik

snap punye snap, tgk2 dah senja
masuk umah mandi
pastuh adik aku open cter lord of the ring
haha, saje layan cter2 panjang bjela
abeh je 1st muvee die, trus x de mood nk  layan dah, adek aku men pes plak
aku plak sbuk posting blog



skrin aoc + altec lansing pa'an


bagila can adek aku men pc, aku men laptop jek dah la...
(jambu x cadar tilam aku?hahaha)

dah ar, x tau nk cter pe dah...nk p layan org2 gilak kat fb
huhuhu~~
Read more..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...