..::||soal.hati||::..

ukeyh!!
wlaupun skang nih spatutnya aku g siapkan esemen cyber aku..
tapi kmalasan yg mmuncak mnyebabkan aku lbih rajin nk mnulis blog..
actually, xde idea pun nk tulis ape nih..
tajuk jek mcam gempak, sbnarnye xde cite pape pun..
okeh, aku nk carik gmbar2 yg mcam gempak la..
nk carik gmbar yg dapat mggambarkan tajuk tsebut..
hahaha...ksian korg kan kena tipu bulat2..
owh, azab untuk short sem nih dah hmpir habes dah..
smalam baru pas final exam untuk satu2nya paper yg ade exam sem nih..
skang neh tggal azab untuk projek je la lum settle lagi..

okeh ttup cter psal aku punye stadi laa..
nk bkak cter psal life aku la plak..
wlaupun korg x bminat pun nk tau psal life aku..
tapi aku nk gak tulis psal life aku neh..
sjak2 akhir nih aku rase aku dah smakin jiwang..
maybe ni salah satu effect bile dah start ade awek kan..
kena plak tuh, dpat awek yg sweet giler..lagi la btambah jiwang..
okeh..aku dah xde idea nk tulis ape dah..so kite start wat preggan bru..

okeh dah wat preggan baru dah..
tapi still x de idea...
seriously aku dah x smakin mahir untuk mnulis blog..
so kpada sape2 yg rajin follow blog aku, aku rase kesian kat korg sbb mmbaca blog yg bosan neh..
aku adalah seorg yg mmbosankan..
x kirelah ape yg aku buat aku tetap rase bosan..
ape yg aku wat gak kadang2 wat org laen rase bosan..
dan bosan tuh kadang2 boleh bjangkit..
bile org laen bosan, mmber org tuh pun kdang2 jadik bosan gak..
n bile aku nmpak org laen bosan aku jadik smakin bosan..
so kirenya, klau pusing2 balik, sume org akan mnjadik bosan..
mungkin itula sbbnya thasil blog2 yg bosan mcam blog aku..
mungkin sbb tuh jgakla aku jrang update blog aku yg mmbosankan ni..

okeh seriously, aku dah mnatap lbih kurang stengah jam dah blog aku nih..
tapi still x de idea nk tulis ape..
actually, bnyak benda aku nk tulis..
tapi ati aku lum tbukak lagi utk tulis psal benda2 camtuh..
sbb benda2 tuh mcam tlalu srius sgt utk aku pikirkan..
sometimes dlam hidup nih kite x leh take life seriously sgt..
klau srius sgt, nanti pkran akan jadik semak..
aku lebih suke idup ikut flow aku sendirik..
klau nk rase semak tuh aku pkirlah..
kalau x tuh aku lbih suke mendistractkan diri sendiri dgn bende2 x bpekdah..
salah satu aku distract adelah dengan mnulis benda2 bosan camni kat blog aku..
motif aku satu je..aku nk bg korg bosan gak..
mane aci aku sorg je nk rase bosan..
okeh aku dah ilang dah bosan sket..
maybe dah bjangkit kat korg2 yg mmbaca blog ni..
aku mntak maap la sape2 yg rase bosan skang neh..
muahahaha!!

sekian time kasih sbb bjaya wat aku ilangkan bosan sket...
Read more..

..::||short.sem.sux||::..

3S...
siput sedut sengal..
saya suke suke..
sameon suke salmah..
tapi...bukan itu yang aku cube sampaikan kat entry neh..
3S - short sem sux..

sape stuju sila angkat tangan macam saye~~


short sem sux..
itu adalah tajuk yg aku cube ketengahkan pada entry kali neh..
bnyak sebab yang mnjurus kepada prasaan yg x best tuh..
short sem sux sebab lecture panjang berjela...
4 jam lecture saje dah ckup untuk  mnyeksa batin dan otak aku..
sejam pertama mungkin dapat beri fokus yang x berbelah bagi..
masuk dua jam, dah start kuar hp, men msg dengan ehem2..
jam ketiga dah start tlentok2 dah..
msuk waktu yg trakhir...mungkin dah x bpijak atas bumi yg nyata ni dah..

short sem juga sux sbb esemen yg melecehkan..
x susah, tapi leceh..
leceh sbb bnyak benda nk dibuat dengan teliti..
bila aku ckap leceh nih, of course la aku bcrita tntang projek multimedia aku..
untuk kelas it skill part multimedia, ktorg kena wat satu projek stopmotion..
psal ape kejadah stopmotion tuh...aku rase nanti2 la aku citer bile dah siap aku upload jek vid kat sni trus..

short sem sux sbb..
yg nih adalah main point kenapa aku rase short sem itu sux..
short sem sux sbb watkan aku dah x leh nk jumpa dengan die slalu..
okeh itu jek..
nk smbung chat dengan monyet kat gtalk..
ups..silap..nk smbung wat esemen shot sem..
out!!!


Read more..

..::||dia.dia.dia||::..

huhu..
entry kali ni aku dedicate khas untuk die..
untuk die yg aku rasa sweet sgt..
untuk die yg aku rase comel sgt..
untuk die yg aku rasa klaka sgt..
untuk die yg kadang2 garang..
untuk die yg suke menjeling tajam..
untuk die yg sgt understanding..
dan untuk die yg dot dot dot lagi la..

owh..x sangka rasanya aku rupanya dah sbulan dah kapel dengan die..
spanjang sbulan neh..
tipu la klau xde gado2 kan..
xde kcik ati kan?
xde majuk2 sume...
tapi untuk sume tuh...
aku mntak maap bnyak2..

aku pon manusia gak..
kadang2 xleh nk kawal kata2 dan kelakuan neh...
sorry dear~~

spanjang sbulan neh gak..
aku slalu tsengih sorang2 tym bca msg..
aku slalu mlayan prasaan kat luar tym tgh2 malam..
aku bjumpa dengan amoi2 kat kdai topup..
aku rasa menjadi manusia yg sgt possessive..

sure die rase semak, bile aku jeles..
tapi..nk wat cmne..
bkan aku nk pon rase jeles tuh..
die yg datang sendiri..huhuhu
yg nih pon aku nk ckap..
sorry dear..

oh and lastly..
thanks for accepting me to be part of ur life

ngeh3...


grrr!!
die yg garang tapi kiut...hehehe




p/s : jgn mara ea?hehehe
Read more..

..::||hoyeah.hoyeah||::..

skali lagi aku rasa aku telah mggunakan tajuk yg salah untuk entri neh..
tapi bagi aku tajuk xbrapa penting pon..

org pnah bkata
'don't judge a book by its cover'
jangan pandang sebelah mata
tapi mostly dengan cover buku tuhla kite dapat tau overall citer buku tuh kan?
takkanla cover buku akademik tapi bile bukak dalam rupanya komik..
owh..mungkin jugak..sbb aku pnah wat dlu
tym parent sruh stadi aku bukak buku tapi kat dlam 2 aku ltak komik..
pastuh kenapa jangan pandang sebelah mata plak?
ape perbezaan kalau kite tgk sebelah mata dengan dua belah mata?
pnah ke ade kes kereta tuh jadik kapal terbang kalau kite tgk dua belah mata..
paling koman pon klau tutup sbelah mata kite xdapat bajet jarak dengan tepat jek



sebenarnya ada dua mesej yang aku cuba smpaikan dengan bebelan aku ni..
mesej yang pertama..
dalam hidup nih, xsemua yang kite nampak tuh betul..
someone yang nmpak skema x semestinya poyo..
someone yang nmpak garang x smestinya gangster..
someone yang nmpak cute x smestinya sweet..
dan someone yang nmpak ... x semestinya nmpak ....

kite suke mengadili orang dengan luaran..
luaran di sini x smestinya penampilan atau paras rupa..
tetapi mungkin jugak dengan pencapaian atau harta benda seseorang tuh..
kenape mesti nk mendiskriminasikan seseorg dngan luaran?
perlu ke kite memilih orang2 di sekeliling kite bdasarkan rupa paras?

mesej kedua dan sebenarnya paling penting yang aku cuba sampaikan adalah..
aku benci short sem..
ape kaitan die?
wlaupun nama die short sem..
dan jadual leh kate bnyak free..
tapi short sem adalah sangat x bez klau dibandingkan dengan semester yang bsikap normal
aku taw mmg x de kaitan...tapi aku kesah ape..hahaha
..itu jek sbenarnya...
out!!!
Read more..

..::||love.is cruel||::..

sjak akhir2 neh entry2 aku mesti ade kaitan dengan soal ati dan prasaan..
orang kate kite leh kontrol prasaan kite..
tapi aku rasa kontrol mcam mana pon, kite xkan leh tipu diri kite..

wlau camne skali pon kite kate tidak,
jauh dalam sudut ati mesti ade part yg xleh nafikan benda tuh..
so knape mesti nak nafikan kan?
sebab kite takut..
takut nk bhadapan dengan realiti..

ape yg aku mngarut neh?
haihh..kronik dah aku neh..


orang kate..
rindu x perlu diucap
sayang x perlu dikata
cinta x perlu diungkap
tapi camne nk tau klau xbtau?
kenalah alert, xkan sume nk kena btau..
sbb sometime syang tuh x nmpak di bibir..
kite nmpak dari segi layanan die kat kite..
tapi kadang tuh ttanye2 jugak kan..
btul ke dia syg?
bkan mragu...cume meminta kpastian..

jauh dah aku mnyimpang neh..
love is cruel..
aku stuju dengan statement tuh..
standard la tuh..
langit x slalu cerah..
kadang2 tuh mendung, hujan n ribut taufan datang..
tapi x slamanya camtuh kan...
ade mase die akan cerah kembali..

dua tiga hari nih, aku mngalami sket msalah untuk kontrol emosi aku
kekadang jadik ilang mud secara tibe2..
so kpada sape2 yg trase tuh..aku mntak maap ea..
bkan pe..
cume maybe rindu yg x ksampaian jek..
sbb die pon busy dengan program die..
so rase ksunyian sket xde msg2 dari die..
haha..sblum aku tlajak mgarut...
baek aku brenti kat sini...
Read more..

..::||aku.kau.dan.dia||::..

tajuk entry nih mmg xde kena mngena pon dengan ape yg aku nk tulis..
diulangi skali lagi...tajuk entry nih mmg xde kena mngena pon dengan ape yg aku nk tulis..

rasa bsalah, jeles, sakit ati...bla..bla..bla..

knapela aku suke sgt carik pnyakit kan?
baik2 ati tgh sronok2..bleh lak nk carik kubur sndirik kan?
wlaupun die kate die dengan ex die dah xde pape dah..
tapi ati ni gatal gak nk tau..
tangan ni gatal gak nk click..
mata ni gatal je nk baca..
knape??knape??knape???
xleh ke aku juz yakin kat diri sendirik?
gatal gak sibuk nk mncarik blog die sume..
nak gak baca entry2 tuh kan?
pastuh sendirik bengang..


gambar recycle....


ksimpulan die skang neh..
ati ini ade satu prasaan yang kurang baek..
iaitu prasaan..aku pon x tau..
yang pnting mmg x bez...
enough is enough..
skang neh mari fokus kpada bende2 yang best jek...
titik noktah...
Read more..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...