..::||dan.ku.terus.mencari||::..

putra pernah membawakan lagu berjudul cinta kain putih...
"ku mencari bayangmu tiada
di langit biru, di lautan api.."

amuk pun pernah nyanyi gak tajuk die matahari..
"ku datang mencarimu
yang berselindung dalam bayangan"

macam biasa..
kedua2 lirik lagu tuh xde kena mngena dengan entri aku kali ni..
dan macam biasa jugak...
tajuk je gempak, tapi isi haprak..
aku rasa itu adalah perkara yg normal bagi seorang insan yang senget macam aku..
tapi takpe..aku just senget je, belum tumbang lagi..
kadang2 mungkin rasa nk jatuh..
itu pun disebabkan oleh tarikan graviti..
tapi wat masa ni aku masih lagi mampu bertahan..
keadaan aku sekarang ni leh diibaratkan seperti menara pisa...
senget tapi belum tumbang..

okeh!!
kite berbalik kepada topik perbincangan kita pada kali ini..
cari..sesungguhnya pencarian itu satu benda yang sukar..
pencarian biasanya akan berakhir dengan dua perkara...
sama ada kite jumpa prkara yg kita cari..
ataupun kita akan give up dan mencari benda yang baru..
dalam hidup ini kita akan tak akan terlepas dari terus mencari..
dan pencarian itu berbeza bagi setiap individu..
individu yang lapar akan mncarik makanan..
individu yang bosan akan mencari sumber hiburan..
individu yang nak duit akan mencari kerja...
individu yang kesepian akan mencari pasangan..
individu yang hampir2 terberak lagi2 klau dah tinggal hujung je semestinya akan kelam kabut mncari tandas..
and then bila sampai2 je dekat kaunter mula terkial2 mncari2 syiling 20 posen..
oleh kerana tengah kelam kabut, akhirnya individu akan melepaskan khazanah alam itu di dalam seluar..
jangan pandang serong, perkara ini xpernah terjadi pada aku, mahupun org di sekitar aku..
aku just memberi sedikit nafas dan kehiperbolaan pada penulisan aku supaya lebih menarik..


individu yang tengah wat repot untuk esemen mungkin mencari reference kat google...

alamak...sekali lagi aku dah mengarut..
takpe2, untuk perenggan ketiga ni aku cuba untuk x mengarut..
hidup ni kadang2 kena serius gak..
asyik nak bergurau senda je...
lama2 bosan gak...
okeh, sekarang aku nk cuba masuk mode serius...
so, seperti individu2 yang aku sebut di atas..
aku juga adalah seorang insan di muka bumi ni..
so, of coz la aku tak terlepas dari melakukan pencarian..
so nak dipendekkan cerita untuk akhir2 ni aku selalu melakukan pencarian..
aku sebenarnya dalam proses untuk mencari supervisor psm..
tajuk dah ada dah, proposal pun dah ada..
tapi sayang seribu kali sayang, sayang lagi aku kat awek aku..
setelah puas aku berhempas pulas untuk beberapa hari..
aku still lagi tak menjumpai sape2 yang leh jadik supervisor aku..
tadi pagi aku pergi carik lagi...
penat gak aku jelajah kampus bandar tuh dalam 2 3 jam..
tercongok gak la aku kat depan kaki lima tuh sambil mata aku meliar..
seliar seekor singa mencari pemangsa..
naseb baek, tak jumpa sape2 nak dijadikan mangsa..
kalau tak, berkemungkinan besar aku terus terkam beliau...

nak dijadikkan citer lpas beberapa ketika aku pun give up......skali lagi..
aku terus kontek gf aku, sebab dia kata die nak copy citer dari aku..
(die start dah....)
by the way, time tuh die baru je declare perang dingin dengan aku..
(ceh ini pun nak citer ke??)
aku kontek die pun sebenarnya nak kasik sejuk ati gf aku yang tersayang..
(aik???sambung lagi??)
kitorang pun lepakla dekat lib kampus bandar tuh...
(lantak ko lah nk citer ape pun...)
abes2 lepak, ktorang pergi lunch..
abes je lunch, ktorang tgk citer Saw same2 dkat lib tuh pkai laptop aku..
huhu...hepi giler aku time tuh..
thanks sayang sebab sudi spend time dengan i tadi..
oklah, sebelum korang makin meluat nak baca..
aku tutup la entri ni dulu...muahahaha


die yang bernama dearest di phonebook aku...hehe




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...