..::||android.oh.android||::..

harapkan eclair, eclair xleh harap..
apekebendenya sume ini??
gingerbread yg tenang jgn dsangka xde bug...
apekebendanya sume ini??
froyobread tetap dihati...
sekali lagi...apekebendanya sume ini??


haha..snang cter, aku dah bli hp bru..
tapi bli2 je, 2 hari pkai dah mula rasa bngang..
mostly sbb aku dah tmakan janji2 palsu apek tuh..
msuk2, je kdai die aku usha dlu 1st target aku..
chaiyyytt...mahal gler..cancel tros!!
tbe2 aku tnampak stu lmbaga merah hitam nih..
wahh...nmpak smart....
aku pun memulakan sesi temuramah bsama apek tuh..

pembeli malang : bos..ini model brape harga?
apek jiniez : owh..ini  model aaa... waa bagi u angkat RM tuttttt laaa...
pembeli malang : (ooo..ok2 not bad...)
apek jiniez : lagi aaa, u tambah lg 10 rggt wa kasik tmbah itu memory card 4gb punya...
pembeli malang : (ooooooo dengan spanjang2nye...)
apek jiniez : (amek model tuh, dan suruh aku usha sndrik)

beberapa mnit kemudian..

pembeli malang : ala bos, die mmg pkai eclair 2.1 ea??
apek jiniez : ini stock phone pnya maa, dia bg os stock pnya..nanti u balik u update sendiri pkai sware dia laa..
pembeli malang : version 2.3 pnya die support x bos?
apek jiniez : msti sapot maa..model baru maa...

ok pbualan tmat kat stu jela dengan ending die aku bli hp tuh...
balik2 je aku trus la mmulakan proses update sware tuh..
ceh!!!xgunaaa!!!
setelah mnjalankan kajian..
rupa2nya developer tuh cume akan update smpai version 2.1 je..
maknanya model nih xkan msuk ver 2.3 laa..
deym u. apek jiniez...pnah rasa sepak cine jenjang x?
cirit or die punye apek..

dan berbagai lagi sumpah seranah telah aku lemparkan terhadap apek tuh...
tapi aku tetap x bputus asa, aku tetap mnjalankan research utk mnambahkan kepoweran device aku neh..
n pnyelesaiannya aku jumpa kat custom rom..
huhu, seb baek la android ni open source..
so bnyak la rupanya developer2 underground yg develop android2 version terkini untuk model tu..
cerita x berakhir disitu...
bnyak lagi pahit maung serta suka duka yg aku lalui dalam pengembaraan aku tu..
xkire dengan bug laa, wifi prob laa, bluetooth laa..
akhirnya, setelah pnat bhempas pulas dan mnahan mngantuk..
aku telah jumpa satu os yg aku bminat..
terima kasih froyobread...(ces!! froyo + gingerbread??....hahaha)
klik sini untuk tengok spec and changelog rom tuh...
theme die pun mnarik...
ade built in apps2sd..
yg bling best bler aku check dekat score rating..score die cecah 1000+ after ak wat oc..
pdahal msa pkai stock os score alahai, 500 pun x smpai...
tapi, ada msalah gak biler wat oc ni beb..
bateri die mak aih..baru bape jam dah tggal 40%..
mmg mkan bateri sket laa..huhuhu..
xpela, yg pnting aku puas hati...
okla..enough is enough..
ape dah jadik tu biarla jadik...huhuhu
hehe..nk share la screenshot aku...lalala



 











Read more..

..::||pockie.ninja||::..




owh sungguh bosan cuti ni..
tbe2 mmber aku knalkan satu game nih..
mula2 maen utk ilangkan bosan..
tbe2 je rasa mcam addicted la plak dengan game ni..
well...nama pn game kan?
of coz la addicted..
wlaupun game ni simple..tapi aku suke..
and walaupun game ni mcam kebudak2kan..
tapi ade aku kesah??hahaha
ntah knapa sjak akhir2 ni aku lebih suke dengan game2 yang simple..
game ni xyah install2 pun..
juz men kat browser je..
aku baru je start maen smalam..
and dalam dua hari je aku dah bjaya leveling sampai level 20++
pastu x ckup dengan 1 character aku cr8 lgi 2 character..
so totally aku dah ade 3 character..
2 character sbgai tikus makmal..
satu lagi tuh aku men dengan btul2..hahaha
ceh, tikus2 makmal pun outfit nak orange gak (orange tuh item rare)
mase 1st day maen tuh sampai xtdo malam gak la..
tau2 je dah kul 5..so trun la sahur..
naek2 tuh sambung maen balik..
dkat kul 7 lbey bru tdo..huhuhu....
kesimpulannya, game ni mampu mmbazirkan masa lapang yg bosan...hahaha
enough said...
layan la screenshot2 aku..hahaha

main character aku, pkai kakashi

tikus makmal 1 : zangetsu

tikus makmal 2 : nerieru
yang nih plak collection special skills
Read more..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...